FineMinding Útravaló I A képzelet: erő – Mit tanítanak a mesék?

Ha a Flow a vidámpark akkor a belépőjegy a tudatos jelenlét
2019-12-02

FineMinding Útravaló I A képzelet: erő – Mit tanítanak a mesék?

INTERAKTÍV BESZÉLGETÉS TUDATOS JELENLÉTRŐL A GYERMEKNEVELÉSBEN, CSALÁDRÓL, ANYASÁGRÓL

Meditációval egybekötött kötetlen beszélgetés meseterápiáról, történetmesélésről, tudatos jelenlétről Kamarási Tamással, Boldizsár Ildikóval és Orosz Györgyivel március 25-én délelőtt 11-kor a Haris Parkban.

FineMinding Útravaló – Nyiss a világra! beszélgetéssorozat 1 állomása.


BELÉPŐ, HELYSZÍN, IDŐPONT

A belépőjegy ára: 2.000 Forint.
Időpont: 2020. március 25, 11:00
Helyszín: Haris Park (1022 Budapest, Marczibányi tér 6-7.)
Jegyvásárlás:
• A helyszínen
• Előzetes foglalás: info@fineminding.hu
• Online jegyvásárlás: Hamarosan.

Aktualitások, hírek, további információ a rendezvényről a Facebook eseményben olvashatók. Ha érdekel a program, kattints a lenti linkre!


BŐVEBBEN AZ ESEMÉNYRŐL

Mit üzennek nekünk a meséink? Mit tanulhatunk belőlük? Vajon hogyan segíthetnek megoldani a problémáinkat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a FineMinding által szervezett, 2020. március 25-én, patinás budai környezetben, a Haris Parkban megrendezésre kerülő A képzelet: erő: mit tanítanak a mesék? című rendezvény.

A FineMinding által életre hívott, meditációval egybekötött rendezvény témája a meseterápia, a történetmesélés, a tudatos jelenlét és a felelősségvállalás kapcsolódásai lesz. A tipikus emberi problémák megoldására vonatkozó évezredes útmutatások ma is érvényesek, csak olyan régi mesékbe és történetekbe vannak kódolva, amelyek megértéséhez ki kell lépnünk szokásos befogadási mintáinkból. Ha sikerül a problémamegoldáshoz szükséges legfontosabb tapasztalatokat leszűrni a mesékből, akkor közelebb kerülhetünk a boldog élethez.

A szórakoztató, mégis edukatív, kötetlen, interaktív beszélgetésen Kamarási Tamás kompetencia fejlesztő tréner Boldizsár Ildikó mesekutatóval beszélget, a moderátor pedig Orosz Györgyi lesz.

Néhány gondolat, amiről biztosan lesz szó:

  • Mit jelent a tudatos jelenlét saját problémáink, dilemmáink vizsgálata kapcsán?
  • Fájdalom és szenvedés: mi a különbség és mit tehetünk, hogy ne sodródjunk el teljesen a kétségbeesés vagy tehetetlenség hullámaival?
  • Hogyan tudunk kapcsolatba lépni rejtett erőforrásainkkal és mozgósítani azokat, hogy megbirkózzunk a nehéz helyzetekkel?
  • Milyen képességeket érdemes fejlesztenünk, ha javítani szeretnénk mindennapi életminőségünket?
  • Hogyan kerülhetünk egyensúlyi állapotba és hogyan tudunk ezáltal olyan többletenergiákat mozgósítani, amelyből a körülöttünk élők is profitálhatnak?

Az interaktív beszélgetés során ezenkívül olyan általános problémamegoldási képleteket és tanácsokat is kapnak a résztvevők a gyerekneveléssel kapcsolatban, amelyek segítséget jelenthetnek a mindennapokban.

Várunk mindenkit szeretettel, új nézőpontokkal és inspiráló gondolatokkal!


A BESZÉLGETÉS RÉSZTVEVŐI

Boldizsár Ildikó

Mesekutató, író, kritikus, esszéista, etnográfus, meseterapeuta, a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotója. 2014 januárjában megalapította a Metamorphoses Meseterápiás Egyesületet, és létrehozta a Fabuláriumot, a tértől és időtől független tudástárat, amelynek szellemi vezetője.

Orosz Györgyi

Orosz Györgyi 15 évig volt televíziós újságíró szerkesztő, műsorvezető. 2002-2009 között a közszolgálati televízió Pulitzer Emlékdíjas közéleti-gazdasági elemző műsorában, az ESTE-ben volt szerkesztőség-vezető. A kommunikációs szakember a Hősök Tere Kezdeményezés társalapítója és ügyvezetője.

Kamarási Tamás

A FineMinding koncepció megalkotója, aki kompetencia fejlesztő trénerként, gyakorló vezetőként hosszú évek óta foglalkozik fejlesztéssel és szemléletformálással egyéni és szervezeti szinten egyaránt. Küldetése, hogy minél több emberrel megismertesse a tudatos jelenlét módszerét, így létrehozva egy tudatos és nyitott közösséget, amelynek alapja az elfogadás és együttműködés.


Mi a FineMinding?

A Kamarási Tamás által megálmodott és kidolgozott FineMinding egy olyan módszer és fejlesztési program, amely segítségével jobban megismerheted saját belső gondolatvilágodat, közel hoz a saját erőforrásaidhoz és elősegíti a fejlődésed. A FineMinding célja a szemléletformálás, hogy olyan új nézőpontokat mutasson be, amelyek lehetővé teszik, hogy a problémáidra intuitív, kreatív szemszögből tekinthess. A praktikus tippek segítenek abban, hogy kezedbe vehesd az irányítást és érdemi lépéseket tehess céljaid megvalósítása érdekében.


Aktualitások, hírek, további információ a rendezvényről a Facebook eseményben olvashatók. Ha érdekel a program, kattints a lenti linkre!