Fine Minding

Ismerd meg az elméd

Ahhoz, hogy valamit irányítani tudj, először meg kell ismerned. Az emberi psziché működéséről az ókori filozófusok, vagy a távol-keleti szemlélődő hagyományok évezredes bölcsességei már szinte mindent elmondtak. A modern kori agy- és idegtudósok által elvégzett kutatások, pszichológiai megfigyelések eredményei egészen más dimenzióba helyezik, magyarázzák, illetve kiegészítik ezeket a bölcsességeket. A FineMinding egyszerű és közérthető módon elemzi azokat az elméleteket, kutatási eredményeket, amelyek segítenek megérteni elménk működési mechanizmusait, viselkedésünk ösztönös eredetét, hiedelmeinket, gondolkodási struktúráinkat.

Jóval többre vagy képes, mint gondolnád, csak nem használod ki maximálisan a lehetőségeidet! Fejleszd az elmédet, és új távlatok nyílnak meg előtted!


Formáld a szemléletedet

Vannak emberek, akik kiemelkedő eredményeket érnek el. Sikeresek, magabiztosak, és jól érzik magukat a bőrükben. Látszólag olyan képességeik vannak, amik meghaladják a hétköznapi ember lehetőségeit. Pedig a titok nem a szerencsében, vagy a genetikában rejlik. Még csak nem is az akaraterőtől vagy a kitartástól függ.

A siker és a boldogság nagyrészt a szemléletmódon múlik. Azon, hogy az elméd hogyan dolgozza fel a külvilágból származó impulzusokat. Probléma megoldó módszereid abban az elme állapotban a leghatékonyabbak, amikor képes vagy rugalmasan, nyitottan, őszinte kíváncsisággal szemlélni a dolgokat. Elfogadóan, ítélkezések és várakozások nélkül, szabadon múlttal és jövővel kapcsolatos aggodalmaktól. Erőforrásaink tudatában, nyugodtan és magabiztosan.

Váltsd valóra!

A legtöbb embernek vannak céljai, szeretne sikereket elérni, az önmegvalósítás magasabb szintjére lépni. A megvalósításban sok akadály jelentkezhet, ha nem vagyunk tisztában alapvető értékeinkkel, vagy azokhoz nem teljesen illeszkedő álmokat dédelgetünk. Fontos, hogy hatékonyan tudjunk célokat kitűzni, és képesek legyünk megvalósítási stratégiákat kidolgozni. Észrevegyük, ha letévedtünk volna a helyes útról és legyen tervünk arra, hogy visszataláljunk a helyes útra. Ebben a blokkban olyan gyakorlati ötletekkel, technikákkal foglalkozunk, amelyek támogatnak abban, hogy megismerd, és a céljaidnak megfelelően aktiváld a benned lévő rejtett potenciált.

Érezd magad jól!

Az öröm és boldogság érzése alapvetően meghatározzák, gondolkodásunkat, cselekedeteinket, szokásainkat, ezeken keresztül sorsunk alakulását.

Mi értelme annak, ha sikeresek, jómódúak vagyunk, de közben nem érezzük magunkat jól?

A boldogság érzése alapvetően nem egy-két konkrét cél, vagy állapot. Nem is valamilyen siker vagy eredmény elérésének függvénye! A helyzet az, hogy a dolog éppen fordítva működik!

Minél jobban észre tudjuk venni a mindennapjainkban jelen lévő kisebb-nagyobb örömteli pillanatokat, annál hamarabb fogunk sikereket átélni az élet egyéb területein. Ezért foglalkozik a FineMinding kiemelten azokkal a praktikus ötletekkel, gyakorlatokkal, melyek elősegítik, hogy az öröm és boldogság érzése mindennapi élménnyé váljon az olvasók számára. Ha jól érzed magad, energiát is kapsz arra, hogy konkrét lépéseket is tegyél a célod felé. Jusson eszedbe, hogy amire energiát fordítasz, abban fejlődni fogsz! Ha sikeres akarsz lenni, akkor aktiválnod kell ezeket az energiákat!

Engedd el!

Mindnyájunknak vannak rossz szokásai, vagy korlátozó meggyőződései. Olyanok, amik megakadályozzák, hogy saját magunkhoz képest a lehető legjobb formánkat tudjuk hozni a hétköznapokban. Ezeket a korlátozó meggyőződéseket, múltbeli tapasztalatokhoz köthető téves következtetéseket, gondolati hibákat érdemes elengedni. Miért cipelnéd ezeket magaddal? Blokkolják a gondolkodásodat, zavaró érzelmeket keltenek és akadályoznak abban, hogy figyelmedet tartósan a célra tudd fókuszálni. Mielőtt még elhinnéd magadról, hogy nem vagy elég jó, vagy azt, hogy kevesebbre vagy hivatott, mint amiről korábban álmodtál, jobb, ha elengeded ezeket!.