A reziliencia a problémamegoldás magasabb szintjét, a kudarcokból való gyors felépülést, fejlődő szemléletmódot, és magabiztos, nyitott, együttműködő kollégákat jelent.

Miért a reziliencia?

Mindannyian folyamatos megújulást, intenzív teljesítményt és fókuszált figyelmet követelő üzleti környezetben dolgozunk.

A reziliencia az a képesség, amely lehetővé teszi a megterhelő helyzethez való folyamatos alkalmazkodást. A rezilienciára épülő szervezeti kultúra elősegíti, hogy a munkatársak könnyebben kezeljék a kihívásokból származó stresszt, tudatában legyenek erősségeiknek, észrevegyék a lehetőségeiket és képesek legyenek innovatív, új stratégiákat kidolgozni a szervezeti célok megvalósítása érdekében.

A reziliencia a problémamegoldás magasabb szintjét, a kudarcokból való gyors felépülést,   fejlődő szemléletmódot, és magabiztos, nyitott, együttműködő kollégákat jelent. Más szavakkal biztonságot, sikert, és csapaton belüli jó kapcsolatokat.

Milyen képességeket fejleszt a workshop?

1

Tudatos jelenlét - amely az önismeret és így az önfejlesztés alapja. Csak tudatossággal lehetünk képesek tisztán megítélni az adott helyzetet, függetlenül minden előzetes feltételezéstől, meggyőződéstől vagy szélsőséges következtetéstől. Ekkor észre tudjuk venni a nehéz helyzetekben kínálkozó lehetőségeket, megvizsgálni rögzült, korlátozó meggyőződéseinket és mozgósítani erőforrásainkat.
2

Tanulási képesség - amely az erősségek közül is a legfontosabb szuperképesség, hiszen ez az, amelyen keresztül fejleszthető bármelyik másik erősségünk. Az a szervezet, melynek tagjai a tanulási, önfejlesztési képességeikben erősek, folyamatosan fejlődni fog!
3

Figyelem fenntartási képesség - a célok elérését nagyban meghatározza, hogy a csapat mennyire képes a célon tartani a figyelmét. Figyelemhiányos társadalomunkban ez nem könnyű. Hozzászoktunk a sok impulzushoz és ahhoz, hogy gondolatainkat megosszuk különböző témák között. A munkahelyi kimerültségnek, alacsony teljesítménynek, de a motiváció hiányának is ez az egyik oka. Az elmélyült koncentráció képességének erősítésével egyéni és csapat szinten is javul a teljesítmény. Kevesebb erőfeszítéssel könnyebben jönnek az eredmények.
4

Társas kapcsolatok - a növekedés- és sikerorientált szervezeti kultúra kulcsa a biztonság mellett a jó társas kapcsolatok. Támogató közegben bátrabban jönnek az új ötletek, könnyebben lehet beismerni a hibákat és tanulni belőlük, vagy megkérdőjelezni a megszokott megoldásokat. Az a csapat, amelyben egyéni szinten jelen vannak olyan értékek, mint a megértés, az együttérzés, a nagyvonalúság és az elismerés nemcsak jobban teljesít, hanem vonzó szervezeti kultúrát is teremt.

Hogyan zajlik a fejlesztés? Mire jó a program? Mikor ajánljuk?

Gyakorlat orientált programunk a minimálisan szükséges elméleti alapozás mellett nagyrészt saját élményű vizualizációs, meditációs és mindfulness elemekre épül. Ez a módszer biztosítja, hogy az analitikus, racionális gondolkodás mellett, a fejlesztésbe bekapcsoljuk az intuitív, kreatív, képzelőerőt igénylő gondolkodást is.

A FineMinding teljesen egyedülálló holisztikus megközelítésében még azok a kompetenciák is fejleszthetők, amelyeket hagyományos módszerekkel nehéz lenne mozgósítani.

Programunk egyéni és csapat szinten is hatékony eszközöket kínál:

•  az alkalmazkodást, folyamatos megújulást elősegítő reziliencia alap-kompetenciáinak fejlesztésére, melyekkel erősödnek a megküzdési stratégiák, és könnyebben vehetjük a váratlan akadályokat is; 

•  a magas teljesítmény elvárások, vagy egyéb nyomás miatti szorongás, feszültség vagy stressz kezelésére;

•  az önismeret, és az interperszonális képességek fejlesztésére, a nyitott, támogató szervezeti értékek megerősítésére

•  konfliktushelyzetek, ellentmondásos szituációk kezelésére, hibákból való tanulás és felelősségvállalás előmozdítására;

•  Kreativitás és innovációs képességek fejlesztésére

Szívesen részt vennél a programon? Kérdésed van?

Ha további információkat szeretnél megtudni a programról, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel